Sfeervol wonen en relaxed wintersporten

Alles dicht in de buurt


De ski- en rodelpistes gelegen pal voor de deur zijn ideaal voor beginners en kinderen. De lokale skischool gebruikt deze pistes ook. U kunt vanuit uw woonkamer de kinderen zien genieten. De liften hier zijn lopende banden, zodat kinderen met b.v. een slee, maar ook ouderen veilig en makkelijk naar boven gebracht worden. Zie hier de prijzen van een skipas in dit gebied.

Willingen heeft in totaal 19 skipistes (waarvan 10 verlicht) die allemaal met elkaar verbonden zijn tot 18 kilometer in het totaal. De lift voor ons huis is een z.g. verbindingslift. U kunt twee kanten op, dus de pistes op de bergen links en rechts zijn zonder auto, bus of ander vervoer makkelijk bereikbaar!

In 2019 is de nieuwe K1 stoeltjeslift geopend. Met bijna 1500m lengte is het de langste in Sauerland. Het is ook de eerste 8-persoonslift met kap en stoelverwarming. 

Capaciteit: 3600 personen per uur, dus de wachttijden zijn kort. Zie video

De Vis-a-Vis Hütte ligt op enkele minuten lopen van ons huis aan dezelfde straat. Dit is een erg geliefd restaurant in Willingen. Daarnaast zit de skischool en skiverhuur. Inclusief de skipasverkoop zit hier alles samen aan de voet van de Sonnenhang. Deze naam is geen toeval. De hele dag ligt ons pand en de hellingen voor de deur heerlijk in de zon.

In ca. 10 minuten lopen bereikt u 2 grote supermarkten (Rewe en Lidl) met aanverwante bakkerij en slagerij. De gezellige dorpstraat met vele winkeltjes grenst aan deze supermarkten.
De tennisbanen, klimhal, boogschietbaan en de glasblazerij liggen werkelijk direct om de hoek. De kart- en bowlingbaan en niet te vergeten de zomerrodelbaan met speeltuin liggen ook op maximaal 10 minuten lopen. Vanuit de woning kunt u de Sonnenhang oplopen en van daar uit één van de bospaden kiezen voor een rustige wandeling. Willingen en het Sauerland wordt door wandelaars genoemd als één van de mooiste wandel- en natuurgebieden van Duitsland.

Overige attracties zoals Europa's grootse skispringschans, het subtropisch Lagunenbad met 4 glijbanen, een overdekte ijshalverlaten leisteenmijnenmanege, bioscoop, een dierentuin met speeltoestellen en nog veel meer... allemaal per auto binnen 5 minuten te bereiken. De pistes worden 's zomers druk bezocht door mountainbikers, paragliders en vele andere bergsporters!

Met de cabinelift kunt u boven op de Ettelsberg genieten van het schilderachtig uitzicht rondom. U kunt ook het hoogste punt van Sauerland bereiken door het 'beklimmen' van de uitzicht-toren.

Niet ver van Willingen ligt het stuwmeer de Diemelsee, hier kunt u in de zomermaanden zwemmen, op een strandje liggen of een rondvaart te maken op dit door bergen omringde meer. Het is heel vaak prachtig weer in Willingen en behoorlijk warm!

Ook een aanrader om af te koelen is een bezoek aan Duitsland's meest indrukwekkende Druipsteengrotten dat vindt u in Attendorn op 85 kilometer van Willingen.

Kortom er is voor jong en oud bijzonder veel te doen in Willingen, zowel in de zomer als ook in de winter! Hier tot slot een overzicht van alle actuele evenementen die in Willingen plaatsvinden.
  Webcams     Wintersportinfo     Exclusiviteit     Film Willingen     Dichtbij?     Kinderen  

Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)